Ünlü meyve suyu markasında zararlı madde tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Ünlü meyve suyu markasında zararlı madde tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor
Dünyaca ünlü meyve suyu markasına ait bir ürün insan sağlığına zararlı madde tespit edilmesi sebebiyle tüm marketlerden toplatılıyor.

Dünya genelinde insan sağlığına zararlı maddeler tespit edilmesi sebebiyle toplatılan ürünler arasına bir yenisi daha eklendi.

kapak-3-2.jpg

Alınan bilgiye göre dünyaca ünlü meyve suyu markası Jung Fruchtsäfte’e ait armut aromalı meyve suyu mide bulantısına, iltihaplanmasına ve karaciğer hasarına neden olan patulin maddesi tespit edilmesi nedeniyle tüm marketlerden toplatılıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre son kullanma tarihi 13 Aralık 2025 olan 1 litrelik armut aromalı meyve sularını satın alan müşterilerin, söz konusu ürünler fatura olmadan satış noktalarına iade ederek değiştirebileceğinin altı çizildi.

PATULİN NEDİR?

Patulin, küfler tarafından üretilen bir tür mycotoxin (mantar kaynaklı toksin) olarak bilinen bir bileşiktir. Patulin, genellikle meyve suları gibi ürünlerde bulunur ve bu ürünlerin küf kontaminasyonu nedeniyle oluşabilir. Toksik etkileri vardır ve uzun süreli maruz kalma durumunda sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.